Kjøkken

Kjøkken fra Drange er unikt, vakkert og varig.

Gode ideer, fint håndverk, flotte materialer og vår velkjente kvalitet

 

 
 
 
 
  

funksjonalitet og estetikk

DSC_9576.jpg

Kjøkkenprisen henger klart sammen med størrelse materialvalg, utførelse og innhold. Det dreier seg jo selvsagt om kostnad, balansert mot nytte, behov estetikk og arbeidsglede, men klart at du får det du betaler for.

Vi kan derfor ikke alltid konkurrere på pris, men vi kan måle oss med de aller beste på design, funksjon og holdbarhet, og legger vekt på at du får best mulig igjen for de pengene du investerer.

Jo mere en ønsker av fiffige løsninger og kostbare materialer og beslag, jo høyrere blir sluttprisen. Men vi kan godt lage kjøkken for et vanlig husholdnings budsjett.

Det er ditt valg, og hos oss kan alt lages.

I et tidløst kjøkken fra Drange ligger derfor mye omtanke, og vi legger stor vekt på at møbelet i størst mulig grad har:

  • Design som passer din smak og husets interiør

  • Materialer som tåler miljøet i tørke, fuktighet og lang tids bruk

  • Gode funksjoner og tekniske løsninger

  • Kvalitet i skuffer, skinner og beslag

  • Enkelt vedlikehold

vedlikehold

Vi liker tanken på at innredning blir så gammel og slitt at man trenger et nytt strøk med behandling, og da er vi her til å hjelpe deg. Akkuratt slik som for våre første kunder som kommer igjen og ønsker at vi skal friske opp igjen kjøkkenet med en ny farge, etter 20 års bruk.

Vi er ikke redd for å si at Drange snekkerverksted pruduserer et av de beste kjøkkenet på markedet, og vi jobber hele tiden med utvikling slik at vi forblir i dette segmentet.

 

våre første kjøkken

DSC_9560.jpg

Vårt første kjøkken ble levert for mer en 25 år siden.

Kjøkken og skap fra Drange snekkerverkstedet står i mange hytter og hus ved sjøen og på fjellet, og vi vet at det er store temperatur- og fuktighets forandringer der over tid. De første heltre-skrogene hadde en tendens til krymping og svelling, som gjorde at skuffer og dører ikke stod stabilt nok. Derfor søkte vi videre etter det ultimate kjøkken skrog materialet.

Materialer som Melaminbelagt spon som 98% av kjøkkenleverandørene bruker, har aldri vært et alternativ for oss. Disse materialet holder langt i fra det kvalitetskravet vi ønsker for våre produkter. Alt for mange har opplevd at skapdøra slarker eller skuffene detter ut fra feste. Sponplater egner seg ikke til skuer og feste av hengsler og beslag, og derfor bruker vi det overhode ikke. Vil du ha et slikt produkt, er det andre som lager dette.

 

dagens materialer

Vi prøvde ut forskjellige løsninger som ledet frem til produktet vi nå har i alle våre skjøkken, som er 15 mm x finer i bjørk, overfinert med eik, ask eller mørk grå formica tex overflate som er sterk mot slitasje og lett å holde rein.
Dette er uten tvil den beste løsningen som finnes i markedet, men ulempen er at den er kostbar for oss som produsent, og utgjør en del høyere material kostnad, men det er dette som utgjør mye av forskjellen i kvalitet på sluttproduktet, og vil mange ganger forlenge holdbarheten på kjøkkenet ditt.


skuffer

Skuffer lager vi som regel i heltre, og lakkeres eller behandles med oljevoks. Vi har også et valg med ferdige stålskuffer i sort antrasitt, fra Blum. Det er solid, lett å holde reint, varig og pent å se på. Vi har valgt skinner fra Blum i alle våre skuffer, av en eneste årsak: De er best. Vi får skinner som tåler opp til 80 kg, og i noen tilfeller er det nødvendig. 

dører og fronter

DSC_0165.jpg

Dør og skuffefronter er det du som bestemmer materialvalg og utseende på. Vi kan levere alt, men har noen modeller vi liker godt: oljet, lakkert, malt eller gjerne i våre egne voks olje overflater der vi kombinerer egne overflate resepter.

Alle malte flater er i utgangspunktet bjørk. Det er stabilt, men først og fremst tre, og over tid står dette bedre enn et trefibermateriale.

Hengsling er et valg i estetikk og funksjon. Det kan være moderne skjult hengsling uten grep i et minimalistisk formspråk, eller utenpåliggende smijern, i rustet overflate eller rett fra ”Steens” smie, som fra svunne tid. Det er ditt valg, og hos oss er mulighetene mange.

 

våre underleverandører:

Lino Trading: Kjøkken- og baderomsvasker
Steens Smie: Smifirma Kniv og kunst
Oslo Finerfabrikk: Trelast og plater
Engebretsen: Bora benkeventilerte koketopper, kjøkkenvasker og -armaturer
Beslagteknikk: Kjøkkenbeslag
Blum skuffeskinner
Fritzøe Engros: Corian®-plater mm